Espai de tendències del sector

Oportunitats esdevingudes dels canvis de valors en el sector tèxtil

Tots els estudis analitzats ressalten un aspecte concret. La necessitat de crear plataformes de coneixement, networking professional i col·laboració empresarial de referència que afavoreixin la creació de sinèrgies entre els professionals de diferents sectors i mercats internacionals.

Innovació Low Cost

Arriba una nova tendència i veurem que es posarà de moda en els propers mesos, la innovació low cost. Cada vegada hi ha més laboratoris d’idees i desenvolupament que creen grans projectes nous sense molta burocràcia ni grans pressupostos.

La col·laboració entre empreses com a via de sortida de la crisi

Aquest impuls cap a la col·laboració entre professionals, hauria de difondre oportunitats de negoci i fomentar el debat i reflexió conjunts sobre els reptes, tendències i estratègies de futur de les empreses del sector, identificant pautes i guies d’actuació per competir en l’entorn internacional.

La marca local (neo-utilització del concepte “made in”)

El punt de vista del desenvolupament local agafa com a unitat d’actuació el territori i no l’empresa o el sector de forma aïllada.

Màrqueting sostenible

En el context de l’empresa, desenvolupament sostenible implica un punt de vista basat en el triple compte de resultats, de manera que els beneficis de l’empresa no es mesurin només tenint en compte la seva rendibilitat financera, sinó també la reponsabilitat social i mediambiental.

Pensament creatiu com a clau de futur

El futur és del pensament creatiu. La pre i post revolució industrial s’ha fet en base al pensament analític i racional. El futur es fonamentarà en el pensament creatiu, intuïtiu, en l’emotivitat, les sensacions, els valors i l’espiritualitat.

Acte

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals.

SOC | Servei d'Ocupació de Catalunya Generalitat de Catalunya Ministerio de Empleo y Seguridad Social