Línies de recerca

Esportistes amb última tecnologia

<p><i>Més efectivitat o més creativitat. Aquestes són les opcions que posen a l’abast els dispositius amb què Leitat va equipar les seleccions olímpiques espanyoles de d’hoquei i natació sincronitzada.</i></p>

Quins són els objectius d’aquesta línia de recerca?
Leitat va dissenyar dispositius tèxtils especials per a la roba esportiva de les seleccions espanyoles d'hoquei i natació sincronitzada que van competir en els Jocs Olímpics de Pequín 2008. Per a l'equip masculí d'hoquei herba, es va desenvolupar un dispositiu a partir d'un sistema termoelèctric que, aplicat sobre unes mànigues de teixit situades en els avantbraços, refrigera el flux sanguini facilitant una recuperació més ràpida.

Quines millores s’han obtingut?
Aquesta línea de R+D destaca per la seva aplicabilitat sobre peces esportives. Així mateix, permet guanyar efectivitat o creativitat amb un disseny de llums mitjançant LEDs de colors. La seva aplicació és particularment útil per a aquells jugadors que es troben a la banqueta i que en un breu període de temps han de recuperar-se de l'esforç realitzat per poder tornar a competir. En el cas dels banyadors, mitjançant uns dispositius lumínics s'aconsegueix un efecte més visual en els dissenys.

Qui està treballant en aquesta línia de recerca?
LEITAT

Acte

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals.

SOC | Servei d'Ocupació de Catalunya Generalitat de Catalunya Ministerio de Empleo y Seguridad Social