Línies de recerca

Impermeable amb tecnologia

<p><em>La comunicació i la visibilitat són les virtuts que aporta a la roba aquesta línia de recerca. Aquests impermeables també compten amb un calefactor per a la zona lumbar.</em></p>

Quins són els objectius d’aquesta línia de recerca?
El Centre Tecnològic Leitat ha desenvolupat un impermeable tecnològic que incorpora un sistema de comunicació, panells de díodes lluminosos per millorar la visibilitat de l'usuari i una zona lumbar que actua com a calefactor. Aquesta peça ja està en procés d'industrialització i pesa uns 300 grams més que un impermeable normal.

Quines millores s’han obtingut?
L’impermeable duu instal·lat un sistema que possibilita la comunicació entre usuaris de la mateixa peça o amb walkie talkies de la mateixa freqüència. La peça, doncs, incorpora una antena tèxtil en el coll, que fa d'emissor i receptor, a més d'un auricular i micròfon, i té uns panells de díodes lluminosos LEDs que en posició fixa o intermitent adverteixen de la presència d'una persona.

En el confort d'aquest impermeable és clau el calefactor de la zona lumbar, que té una autonomia de dues hores. L’impermeable té un terminal de connexió a la xarxa per a poder carregar les bateries del sistema. Tant el sistema de comunicació com les llums poden durar dies en actiu sense necessitat de càrregues.

Qui està treballant en aquesta línia de recerca?
LEITAT

Acte

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals.

SOC | Servei d'Ocupació de Catalunya Generalitat de Catalunya Ministerio de Empleo y Seguridad Social