Aquest certificat reconeix que el clúster està en procés continu de millora amb la finalitat d’incrementar la seva competitivitat a nivell internacional i així com les tasques desenvolupades des de la seva creació.
El procés d’obtenció de la Bronze Label es basa en la metodologia de benchmarking. A diferència de les avaluacions i estudis d’impacte econòmic, el benchmarking és una eina eficient i eficaç per identificar el potencial d’un clúster i per obtenir recomanacions estratègiques per al seu desenvolupament en un termini de temps curt.
Es tracta d’una anàlisi comparativa de les estructures, processos, productes i serveis. Es compara el clúster amb els seus homòlegs en el mateix camp d’activitat i/o amb les millors pràctiques de clústers d’altres àrees. L’objectiu és aprendre dels millors per tal de millorar les estructures pròpies, processos, productes i serveis.
El benchmarking de clústers realitzat per la ESCA consisteix en una entrevista personal d’unes dues hores de durada amb el clúster manager, duta a terme per part d’un expert en benchmarking de la ESCA.
En base a 36 indicadors, l’entrevista recull dades sobre les diferents dimensions del clúster i la seva organització, inclosa l’estructura, la gestió i les estructures de govern, el finançament, els serveis que ofereix, comunicació dins del clúster i els èxits i el seu reconeixement.
L’anàlisi es presenta en un informe de benchmarking que inclou la comparació gràfica del clúster amb clústers de la mateixa àrea tecnològica i amb els més excel·lents que hi ha a Europa, així com recomanacions de millora.