Per tal d’aconseguir-ho, TEX-MED Clusters contempla la promoció de la cooperació entre els clústers del tèxtil i la confecció, molts dels quals amb rellevància internacional; i també entre les pimes que formen part d’aquests clústers.
Formen part del projecte un total de vuit socis, tots ells representants del tèxtil i/o la confecció dels països de la conca mediterrània: Unione Industriale Pratese (en representació del Prato Cluster / Toscana); TEXFOR (clúster Sabadell / Catalunya); SEPEE (Thessaloniki Cluster / Central Macedònia); CETTEX i MFCPole (Tunis i grups Monastir / Tunísia i Ben Arous ); FEDCOC (Clúster d’Alexandria / Al- Iskandanyah); UPTI (Clúster de Betlem / Autoritat Palestina); JGATE (Amman Cluster / Jordània).
La jornada, amb la presència de Mark Jeffery, membre de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, també va servir per fer públiques les noves polítiques de la Unió Europea de suport a les PIME per al període 2014-2020. Aquestes polítiques preveuen incrementar els recursos per a les PIME per tal d’ajudar a la implementació de noves tecnologies, incentivar la recerca i desenvolupament, la competitivitat, i intentar incidir en el greu problema de finançament a què s’enfronten les empreses.
El president de Texfor, Jordi Ribes, va assenyalar l’oportunitat que representa per a les empreses catalanes i espanyoles el fet de poder participar en un projecte com aquest, ja que permet, va dir, millorar-ne la competitivitat en relació a d’altres potències tèxtils com poden ser els països asiàtics o Turquia.
La durada del projecte és de dos anys (2014 i 2015) i té un pressupost total de 2 milions d’euros, dels quals 1,7 els aporta Europa; i els 0,3 restants, els vuit socis del projecte.