El sector tèxtil-moda avança amb innovació i treball en xarxa

Durant la trobada, que es va celebrar el passat 20 de març a les instal·lacions de la Diputació de Barcelona, els socis espanyols de la xarxa ACTE van destacar que el sector tèxtil entra en l’actualitat en una nova etapa. Així, han assegurat que malgrat l’actual situació de crisi econòmica, el sector continua ocupant a Catalunya l’1,3% dels assalariats i afronta noves oportunitats

De fet, alguns subsectors, com la marroquineria de luxe —fortament localitzada a Igualada—, ha incrementat els seus beneficis substancialment durant l’any 2011. També algunes empreses, anteriorment deslocalitzades, cerquen de nou ubicació dins l’arc mediterrani. Aquests i altres factors fan que el sector tèxtil continuï tenint «futur», tal i com va destacar el diputat de Desenvolupament Econòmic i Turisme de la Diputació de Barcelona, Ramon Riera, a l’acte inaugural. 

«Impulsant la innovació de les empreses, orientant el tèxtil cap a les indústries creatives i posant en valor el tèxtil des de l’àmbit de la història i la cultura patrimonial dels territoris, vetllarem perquè el sector continuï sent cabdal per a les nostres economies locals», va afirmar la vicepresidenta d’ACTE Espanya, Sílvia Gratacós, durant la seva intervenció.

Entre els projectes que els socis han compartit, s’han explicat els resultats obtinguts amb el projecte “Una xarxa per a la competitivtat i la inserció“, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i que compta amb cofinançament del Fons Social Europeu

Es tracta d’un projecte de cooperació territorial (Badalona, Terrassa, Mataró, Sabadell, Manresa i Igualada), liderat per Reactivació Badalona i amb la participació de la Diputació de Barcelona, que va finalitzar el passat desembre i a través del qual es van realitzar diferents accions per incidir en la millora de la competitivitat del teixit empresarial, la inserció laboral i la qualitat de l’ocupació. Una d’aquestes accions va ser la creació del portal Tex4Future. 

Els socis catalans van presentar l’aposta que pretén donar continuïtat al projecte: el “Programa d’emprenedoria tèxtil-moda“. El seu objectiu és desenvolupar més i millors projectes d’emprenedoria i ocupació en el Sistema Moda de Catalunya, a través d’un dispositiu integral de suport en què participarien tant actors públics com privats d’abast local i autonòmic.

Finalment, la sessió ha conclòs amb la participació de la directora del Servei d’Ocupació de Catalunya, Esther Sánchez, qui ha destacat que de les sinergies de tots els agents depèn que «el sector sigui actiu i innovador per atraure gent amb talent».

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.