A més de ser el punt de trobada del món de les fibres químiques, el congrés comptarà amb ponències a càrrec d’empreses, centres tecnològics i de la cadena de producció, i tindrà com a objectiu transmetre el coneixement i la innovació en el sector per fer front al futur de manera positiva.
En el 50è aniversari del congrés, la trobada internacional va comptar amb l’assistència de més de 750 professionals de 30 països. Enguany, una de les novetats serà la realització d’una sessió de pòsters, en la qual sis estudiants tindran l’oportunitat de fer una breu exposició del seu treball de recerca.
En aquesta ocasió, la sessió plenària del Dornbirn Man-Made Fibers Congress tindrà com a eix central la ‘Mobilitat 2050 – Tendències i escenaris’, una ponència a càrrec del Zukunftinstitut Kelkheim d’Alemanya, que donarà pas a la presentació de l’estudi del Hochschule Niederrhein sota el títol de ‘Efectes de la producció sostenible de tèxtils i peces de roba sobre el comportament de compra dels consumidors’.
Més de 30 presentacions individuals posaran l’accent a la innovació en fibres des del punt de vista de la sostenibilitat. Un altre aspecte que es tractarà al congrés seran les fibres i tèxtils tècnics destinats al sector de l’automoció, que comptarà amb la participació de fabricants de vehicles i proveïdors.
Així mateix, i sota el lema de ‘Fibres químiques per a la protecció mediambiental’, tindran lloc 15 conferències; 10 sobre aplicacions mèdiques; 10 sobre teles no teixides tècniques, i 4 sobre projectes d’investigació europeus.
A més, el congrés comptarà amb la participació d’una delegació japonesa, formada per representants de les principals productores de fibres, que presentaran els seus nous desenvolupaments i innovacions.
L’Agrupació d’Empreses Innovadores Tèxtils, el clúster català dels tèxtils tècnics, forma part del comitè d’aquest congrés des de l’any 2009 i participarà en el congrés amb la ponència ‘Solutions of Balance between Protection and Comfort in in Fire-fighters Clothing’, que exposarà els resultats finals del projecte d’R+I SOS Tèxtil, dut a terme per un consorci de set empreses membres de l’Agrupació.
El Centre Tecnològic Leitat, membre de l’entitat, també realitzarà una ponència titulada ‘Biomaterials from Natural and Renewable Sources’.