En Joaquin Poley, Project Manager de KIM, empresa especialitzada en innovació i transferència tecnològica, i en Pau Garcia-Milà, fundador de la startup tecnològica eyeOS, van encetar aquest nou cicle de conferències, organitzat pel Gremi de Fabricants de Sabadell, l’Agrupació d’Empreses Innovadores Tèxtils, el Centre Tecnològic Leitat i el Centre d’Innovació Tecnològica CTF de la Universitat Politècnica de Catalunya.
Poley va oferir una panoràmica general de les eines de gestió de la innovació que estan disponibles per a les empreses, i que permeten augmentar la seva productivitat i generar més oportunitats de negoci. En aquest sentit, el ponent va emfatitzar que les eines de gestió col·laboratives són primordials pel desenvolupament del concepte d’innovació, entesa com un procés estructurat en diverses fases.
D’aquesta manera, Poley va exposar als assistents al seminari les diverses etapes d’aquest procés i algunes de les eines existents al mercat més adients per a cada una d’elles, moltes de les quals tenen un cost molt baix o estan disponibles gratuïtament.
-Vigilància tecnològica i estratègica d’innovació: RSS, Google Alerts, del.icio.us.
-Intel·ligència competitiva i generació d’idees: FreeMind, WordPress, Quirky, IdeaScale.
-Gestió del coneixement i selecció de projectes: Excel, Google Vote, Alfresco.
-Direcció oficina de projectes – gestió de projectes: LiquidPlanner, Doodle, Teambox, Basecamp.
-Explotació de resultats i gestió de la PI: Innocentive, Innoget i altres marketplace tecnològics.
Per la seva banda, Garcia-Milà va fer una introducció al concepte i funcionament d’eyeOS, que proporciona a les empreses i professionals un escriptori virtual des del núvol, amb gestió d’arxius, eines de gestió de la informació personal, eines col·laboratives i aplicacions. Això permet una reducció dels costos i garanteix la mobilitat dels treballadors, que poden connectar-s’hi des de qualsevol lloc.
Tot seguit, Garcia-Milà va exposar el cas pràctic del projecte TextileCloud. Es tracta de l’aplicació d’eyeOS a pimes del sector tèxtil, i actualment es troba en fase de desenvolupament i experimentació.
Aquest projecte, realitzat conjuntament per la Agrupación Española del Género de Punto, el Centre Tecnològic Leitat i eyeOS, aporta solucions a accions tant directes com la de millorar la gestió dels clients, controlar el procés de disseny, el control logístic dels enviaments i recepcions, la col·laboració amb els proveïdors, el seguiment de les franquícies, etc.