Igualada impulsa una càtedra per atreure inversors i consolidar la indústria de la pell i el cuir

Actualment a Igualada ja s’hi imparteix el Màster en Enginyeria del Cuir, l’únic a l’Estat espanyol, que garanteix avui un alt índex d’inserció laboral dels seus alumnes, ja que al voltant d’un 90% d’aquells que finalitzen el màster troben feina abans de tres mesos

Aquesta oferta formativa, que ja situava la capital de l’Anoia com un referent en el sector adober, s’ampliarà notablement amb la Càtedra A3 in Leather Innovation, una iniciativa de l’Ajuntament d’Igualada, l’Escola d’Enginyeria d’Igualada, l’Associació d’Investigació de les Indústries de Curtit i Annexes (AIICA) i l’l’Associació Química Espanyola de la Indústria del Cuir (AQEIC), amb el segell de qualitat i la tutela de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

A més dels estudis universitaris que s’impartiran a l’Escola d’Enginyeria d’Igualada amb especialistes d’alt nivell, la Càtedra també oferirà formació a mida adreçada a empreses. A més, s’intensificarà la cooperació educativa a través de les pràctiques en empreses que realitzaran els estudiants.

La càtedra també impulsarà diferents projectes d’investigació, accions de divulgació (conferències i publicacions) i, molt especialment, afavorirà la transferència tecnològica entre universitat i empresa amb l’objectiu que la indústria pugui millorar els seus processos productius, la qualitat dels seus productes i augmentar la seva competitivitat.

També s’elaboraran treballs de suport a l’empresa, com ara informes analítics, peritatges i assessorament de qualitat, entre d’altres. La càtedra aposta també per la innovació i el medi ambient, posant especial èmfasi en la sostenibilitat dels processos d’adoberia.

La càtedra d’Igualada arrenca amb convenis ja establerts amb les universitats de Northampton (Regne Unit), Ege (Turquia) i el centre tecnològic CIATEC de León (Mèxic). 

La iniciativa pretén potenciar el clúster de la pell d’Igualada, format per unes quaranta empreses i amb una xifra global de negoci d’uns 130 milions de euros. Aquest clúster ha assolit els darrers anys un alt grau d’especialització, centrant-se en la fabricació de productes d’alta gamma per a firmes com Louis Vuitton, Loewe, Mango o Timberland, entre altres.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.