Aprovat el nou Pla de Treball en suport del sector tèxtil pel 2017-2018

El passat 13 de desembre el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i en el marc dels projectes innovadors i experimentals, ha resolt favorablement amb una subvenció de 148.124,25€ , el nou projecte ACTE III: “Teixint idees i xarxes”, que promou accions de suport del sector tèxtil català.

L’Ajuntament d’Igualada liderarà el nou pla de treball, al llarg del 2018, en el que també hi participen l’Ajuntament de Manresa, l’Ajuntament de Terrassa i Promoció Econòmica de Sabadell.; tots ells membres de la Xarxa Europea de col·lectivitats Tèxtils- ACTE.

Així, fins al 31 de desembre del 2018, el actors que formen part d’aquest projecte treballaran realitzant accions conjuntes que se centraran en donar suport en la Innovació en l’Ocupació i en la Innovació en el teixit productiu del sector tèxtil.

En aquest sentit, en l’àmbit d’Ocupació la voluntat és adaptar els perfils professionals a les necessitats i febleses reals del sector per millorar les possibilitats de trobar-hi feina; amb accions que inclouen una acció de capacitació com a “ Tècnic/a en producció de prototips de productes de moda, en plana i punt” i una altre en “Tècnic/a en patronatge i creació de productes de moda” . Aquesta formació està clarament encarada a aconseguir nous professionals en un nínxol de mercat que en necessita, per poder incrementar la seva competitivitat.

El gruix d’accions plantejades en suport a l’activitat empresarial del sector tèxtil- moda, es centren en: promoure noves vies de negoci, potenciar la innovació i crear dinàmiques de cooperació entres els actors del sector per incrementar-ne la competitivitat. Concretament per mitjà de l’acció Futurmod, on es promou la consolidació de start-ups del sector tèxtil moda; com també és pretén establir col·laboracions estables entre emprenedors que comencen el seu negoci i empreses consolidades del sector de la moda per tal de contribuir a millorar la seva competitivitat i aportar beneficis a ambdues parts.

El projecte pretén també construir noves cadenes de valor i xarxes de relació entre joves emprenedors, empreses consolidades, administracions, escoles de disseny i centres de recerca per impulsar la innovació en el sector de la moda.

Amb l’objectiu de posar en contacte els diversos actors del sector tèxtil i ajudar-los a créixer empresarialment, una altre acció es centrarà en seguir promovent la plataforma de Cooperatèxtil– Plataforma de serveis per a la producció tèxtil; formada per tallers i empreses del territori que ofereixen tota la varietat de serveis del sector tèxtil: teixits, tints, estampació, tall, disseny i patronatge, confecció, planxa i acabats, fabricadors i gestors de producció per a marques de moda tèxtil, tèxtil llar i accessoris.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.