Universitat Politècnica de Catalunya·BarcelonaTech (UPC), Antoni Giró; el director de l’Escola d’Enginyeria de Terrassa (EET), Xavier Cañavate; i els presidents i directors de les cinc grans agrupacions empresarials del sector tèxtil van signar la renovació, per quarta vegada consecutiva, dels convenis de col·laboració a través dels quals es fomenten d’una manera activa els estudis de Grau en Enginyeria de Tecnologia i Disseny Tèxtil.

"/>

La col·laboració entre Texfor i la UPC revitalitza els estudis universitaris tèxtils

Aquest impuls als estudis es fa mitjançant aportacions econòmiques anuals, que serveixen per tirar endavant accions promocionals i oferir beques per a la realització dels estudis. Per part del sector empresarial, van signar el conveni Josep Bombardó, president de la Fundació Privada Gremi de Fabricants de Sabadell; Alejandro Laquidain, president de la Federación Tèxtil Sedera; Joan Maria Badía, president del Col·legi de l’Art Major de la Seda; Josep Armengol, president de la Fundació Institut Industrial i Comercial, i Salvador Maluquer, director General de la Fundación Textil Algodonera.

Es triplica el nombre d’estudiants matriculats

El 8 de setembre de 2010 es va signar el primer conveni de col·laboració entre les entitats vinculades a Texfor i la UPC per impulsar el Grau en Enginyeria de Tecnologia i Disseny Tèxtil. Des de llavors, la Fundació Privada Gremi de Fabricants de Sabadell, la Federación Textil Sedera, del Col·legi de l’Art Major de la Seda, la Fundació Institut Industrial i Comercial, i la Fundación Textil Algodonera han aportat a la UPC un total de 32.000 euros, amb els quals s’han pogut atorgar 32 beques a estudiants per cursar el  Grau en Enginyeria de Tecnologia i Disseny Tèxtil.

Gràcies a aquesta col·laboració, el nombre d’estudiants que s’han matriculat al grau d’Enginyeria de Tecnologia i Disseny Tèxtil ha passat de 3 a 21, és a dir, la matrícula d’aquests estudis s’ha triplicat en només tres anys, just en un moment en què la tendència de les grans marques del sector tèxtil de l’Estat és relocalitzar la producció a Espanya, segons indica l’estudi recent publicat per l’EAE Bussines School sobre el sector tèxtil.

Els dos principals objectius de l’oferta d’aquestes beques són fomentar vocacions cap a l’enginyeria tèxtil entre l’estudiantat de batxillerat i  de cicles formatius de grau superior, i ajudar als mateixos estudiants a fer front al cost dels estudis universitaris.

La indústria del sector tèxtil a Espanya factura més de 10.000 milions d’euros anuals i dóna feina a prop de 120.000 persones a tot l’Estat. L’Índex de Producció Industrial d’aquest sector se situa en el 6,2%, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística. 

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.