NOVA FORMACIÓ EN TISSATGE I PROGRAMACIÓ DE MÀQUINES DE GÈNERE DE PUNT

Des de l’Ajuntament d’Igualada es continua apostant per la recuperació de la indústria tèxtil a la ciutat i el conjunt de la comarca i, gràcies al Programa de Projectes Innovadors i Experimentals finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), s’està donant suport al desenvolupament i la implementació de projectes adreçats al desenvolupament socioeconòmic, que incideixin en el suport al teixit productiu i en l’ocupació d’aquells sectors de la població que necessiten més suport.

En aquesta línia, l’Ajuntament d’Igualada ha rebut una subvenció de 150.000 euros per desenvolupar, el col·laboració amb els ajuntaments de Terrassa, Manresa i Sabadell i la comarca del Berguedà, un nou projecte que vol continuar impulsant el sector tèxtil català: Tech Acte. Innovació versus Tradició. Les accions que es duen a terme conjuntament se centraran en donar suport en la Innovació en l’Ocupació i en la Innovació en el teixit productiu del sector tèxtil, concretament en els objectius d’adaptar els perfils professionals a les necessitats reals de les empreses del sector tèxtil; impulsar cursos de capacitació per millorar les possibilitats d’ocupació d’aquelles persones amb experiència prèvia o coneixements en el sector; promoure la detecció, retenció i atracció de talent; donar suport a l’activitat empresarial i generació de noves vies de negoci en el sector del tèxtil i moda; amb el doble objectiu de promoure la ocupació del sector i potenciar la innovació del sector del tèxtil; i crear dinàmiques de cooperació entre les empreses, professionals i actors vinculats al sector tèxtil dins l’àmbit d’actuació per tal d’incrementar-ne la seva competitivitat.

I, en aquest context, el departament de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada proposa un itinerari formatiu adreçat a formar futurs treballadors especialistes en Tissatge i en Programació de Màquines de Gènere de Punt. Les persones participants realitzaran una formació en tècniques i materials de tissatge, formació complementaria en educació emocional i recerca de feina i tindran l’oportunitat de realitzar pràctiques no laborals en entorns productius reals i empreses. Aquelles persones que assoleixin el grau de qualificació suficient podran incorporar-se al mòdul de programació, que estarà obert a la participació de persones treballadores del sector que vulguin o necessitin millorar les seves competències tècniques en aquest àmbit, inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya com a demandants d’ocupació per millora de feina.

Aquesta formació arrencarà el 4 de març i, per informació i inscripcions, es pot visitar IG-Nova Ocupació, al c/ Lleida 78, o bé trucar al telèfon 93 805 57 10.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.