Els sensors, impresos a la superfície tèxtil, capturen els moviments del braç i envien la informació a un dispositiu extern, que pot ser un smartphone o un ordinador. D’aquesta manera, el pacient que, prèviament ha d’haver realitzat tot un procés de rehabilitació hospitalària intensiva, pot continuar el procés rehabilitador sense haver de desplaçar-se, i el terapeuta pot fer un seguiment dels resultats a distància.
El projecte, iniciat el 2009, té un pressupost proper al mig milió d’euros i ha comptat amb el suport del Departament d’Empresa i Ocupació a través d’ACCIÓ.
Actualment, els sistemes de captura de moviment són complexes, costosos i amb una gran quantitat de cablejat. Existeixen sistemes basats en càmeres de vídeo que no permeten la monitorització fora de l’entorn hospitalari, o altres sistemes que fan ús de sensors inercials (externs) i que impliquen un cost més elevat.
El fet d’imprimir els sensors en un teixit permet disposar d’un dispositiu confortable i de baix cost. La previsió de CETEMMSA i l’Institut Guttmann és aplicar, en un futur, aquests sensors en teixits que cobreixin altres parts del cos.